Over XIV

Laura Dijkema kennen we als de spelverdeelster van het Nederlands volleybalteam.

Dat Laura vroeger een actief kind was, is geen verrassing. De energie spat er van af wanneer ze weer een vreugderondje rent na een gescoord punt.
Na een intensieve jeugdopleiding bij DOK Dwingeloo, beachvolleybalselecties en Jong Oranje, tekende ze in 2009 haar eerste professionele contract bij TVC Amstelveen in de eredivisie. In 2010 werd ze geselecteerd voor Oranje en speelde ze haar eerste interland tijdens de Montreux Volleymasters tegen Cuba. Inmiddels is ze al vaker dan 350 keer voor Oranje uitgekomen!

Met Oranje heeft Laura vele successen gekend. Historische prestaties op de Olympische  Spelen in Rio de Janeiro (4e) en tijdens het WK 2018 in Japan (4e). Daarnaast pakte ze in 2015 en 2017 een zilveren medaille op het EK en werd in 2017 ook nog eens uitgeroepen tot “Best Setter” van Europa. In datzelfde jaar won ze ook de Ingrid Visser Award (beste volleybalster van het jaar, NL).

Omdat Laura voor buitenlandse clubs speelt, woont ze het grootste gedeelte van het jaar in het buitenland. Ze begon bij verschillende clubs in Duitsland, maar heeft inmiddels ook in Turkije en Italië gespeeld. In Duitsland pakte ze met DSC Dresden twee keer de landstitel en ook in Italië wist ze met Igor Volley Novara in 2016 landskampioen te worden. In 2020 gaat ze voor het eerst naar Rusland, een hele spannende stap in haar carrière!

Volleybal is een grote passie, maar daarnaast is Laura ook geïnteresseerd in fashion en lifestyle. Op een warme zomeravond in 2019 zat ze samen met de twee vriendinnen Jorike en Irene op het terras en ontstond het idee voor een eigen kledinglijn. Via Instagram krijgt Laura namelijk vaak de vraag of ze een wedstrijdshirtje over heeft. Helaas zijn volleyballers geen voetballers en krijgen ze niet voor iedere wedstrijd een nieuw tenue! Om de fans tegemoet te komen en iets “typisch Laura” terug te geven, is het idee voor XIV by Laura ontstaan. Met de hulp van Jorike en Irene durfde ze het ondernemerschap aan te gaan en willen ze samen wat moois neerzetten.

Met XIV by Laura geloven we dat iedereen een talent is op zijn of haar manier. Wanneer je gelooft in jezelf en plezier hebt in wat je doet, dan voel je je toch zelfverzekerd? Positive vibes! Die vibes geven we graag door met XIV by Laura. #fashionfortalent, dus fashion voor iedereen!