Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden zijn in twee zinnen samen te vatten:

 1. We willen dat jij blij wordt van de items die je bij ons koopt. Ben je niet blij? Dan doen we er alles aan om je alsnog blij te maken. Zo simpel is ‘t.
 2. Als je nog wat meer details wilt weten, lees dan hieronder verder. Geen moeilijke juridische taal, gewoon vanuit het hart.

Artikel 1 – Definities

Omdat we geen moeilijke juridische taal gebruiken, heb je als het goed is ook geen uitleg nodig bij de verschillende definities in deze tekst.

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Wij zijn XIV by Laura, gevestigd te Postbus 4026, 9701 EA Groningen. Ons KVK nummer is 77211472 en je kunt ons het beste bereiken via het e-mailadres: hello@xivbylaura.com.

Artikel 3 – Toepasselijkheid

 1. We willen dat jij blij wordt van de producten die je bij ons koopt.
 2. Deze voorwaarden zijn dus van toepassing op alles wat je bij ons koopt, of hebt gekocht.
 3. Er staat in hoe we met elkaar omgaan. Logisch voor ons, maar we doen ook ons best om dit aan jou te laten zien.
 4. Het komt weleens voor dat we naast de Algemene Voorwaarden ook andere voorwaarden aanbieden bij items. Als hier tegenstrijdige voorwaarden uit mochten komen, gaan we samen kijken wat voor jou de beste oplossing is. 

Artikel 4 – Het aanbod

 1. We doen ons best om jou zoveel mogelijk te vertellen over de items die je bij ons kunt kopen. Van pasvorm tot levertijd, van prijs tot eventuele kortingen en of je het kunt ruilen of retourneren. 
 2. Als je items bij ons koopt, gaan we een overeenkomst met elkaar aan. Om je bestelling te betalen geef je je betaalgegevens aan ons door. Ons betaalsysteem maakt op een veilige manier gebruik van een SSL en alle betalingen gaan via onze betalingsprovider Mollie. Zonder tussenkomst van andere partijen, want die hebben daar niets mee te maken.
 3. Als je online een bestelling bij ons doet, ontvang je per e-mail een orderbevestiging. 
 4. Op je orderbevestiging staat alle informatie die je nodig hebt, mocht je bijvoorbeeld willen ruilen. Bewaar sowieso je orderbevestiging goed.
 5. Direct na ontvangst van je betaling gaan wij aan de slag om je bestelling in orde te maken. Alle bestellingen pakken we in als een cadeautje.

Artikel 5 – Herroepingsrecht, oftewel ruilen en retourneren

 1. Ben je toch niet helemaal blij met het item dat je bij ons hebt gekocht? Dat kan gebeuren. Je mag het dan binnen 14 dagen na ontvangst naar ons terug sturen. Je hoeft ons niet te vertellen waarom je het terugstuurt, maar we zijn wel heel benieuwd.
 2. Natuurlijk mag je binnen de bedenktijd het item passen voor de spiegel of door vriendinnen laten beoordelen. Zorg er wel voor dat het product netjes blijft als je het wilt terugsturen. Laat alle kaartjes en tags eraan zitten tot je zeker weet dat je het item wil houden. Mocht je het item toch willen ruilen of retourneren kunnen we namelijk iemand anders nog blij maken. En dat is waar we het voor doen.
 3. Op onze servicepagina vind je alles over retourneren & ruilen van de items die je bij ons hebt gekocht.

Artikel 6 – Garantie

Wij vinden dat je een perfect item verdient. Is er toch iets mis mee, dan lossen we dat samen met jou op. In principe totdat je blij bent, maar we houden ons wel aan de officiële regels.

Artikel 7 – Levering en uitvoering

 1. Wij doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te verwerken en leveren, maar in ieder geval binnen 30 dagen na de aankoopdatum. 
 2. Als je een item hebt besteld en betaald en wij kunnen het onverhoopt niet leveren, dan krijg je natuurlijk het aankoopbedrag terug. Ook kunnen we samen kijken naar een alternatief, dat je overigens natuurlijk ook weer mag ruilen als het niet bevalt.
 3. Als je bestelde item stuk gaat of kwijtraakt voordat het bij jou of een door jou aangewezen persoon aankomt, dan lossen we dit voor je op. Volgens de regels zijn we er zelfs verantwoordelijk voor totdat jij je item thuis hebt. Voor jou een zorg minder.

Artikel 8 – Klachtenregeling en geschillen

Mocht je ergens een klacht over hebben, dan doen we er alles aan om je weer blij te maken. We hebben er zelfs een officiële klachtenregeling voor opgesteld:

  1. Laat ons zo snel mogelijk weten als je een klacht hebt. Leg daarbij zo goed mogelijk uit wat het probleem is, dan gaan wij ermee aan de slag.
  2. Binnen vijf werkdagen krijg je antwoord van ons. We bieden je direct een oplossing, of we laten je weten dat we nog wat tijd nodig hebben om tot de perfecte oplossing te komen. Maar je krijgt altijd een reactie, zodat je weet dat we ermee bezig zijn.

Artikel 9 – Copyright

Deze webshop en zijn bijbehorende online & social media kanalen genieten auteursrechtelijke bescherming. Alle afbeeldingen, teksten en videocontent op xivbylaura.nl of zijn online & social media kanalen zijn eigendom van XIV by Laura. Zonder schriftelijke toestemming van XIV by Laura is het niet toegestaan op enige manier gebruik te maken van deze content. Mocht je een foto of video willen gebruiken, neem dan contact met ons op via hello@xivbylaura.com.

Artikel 10 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

We hopen dat alles duidelijk voor je is. Als we in de toekomst besluiten iets aan deze voorwaarden te veranderen, dan laten we dat op deze pagina zien. We veranderen alleen iets als we ervan overtuigd zijn dat het helpt om jou blij te maken met de producten die je bij ons koopt.